Czekoladowa kawa na zimno

Czekoladowa kawa na zimno to jeden z moich ulubionych wakacyjnych sposobów na ochłodę. Pyszna, zimna, kremowa, i ten dodatek bitej śmietany…
Spróbujcie tego sami 🙂

kawaczekoladowa3Składniki:
(dla 1 osoby)

  • filiżanka ulubionej czarnej kawy (przestudzona),
  • 150 ml zimnego mleka,
  • 2 kostki mlecznej czekolady roztopionej w kąpieli wodnej i przestudzonej,
  • bita śmietana,
  • posypka czekoladowa lub kostka czekolady do starcia na wierzch

kawaczekoladowa2

Sposób przygotowania:

Do shakera wlewamy kawę, roztopioną czekoladę i mleko, mocno potrząsamy przez 1-2 minuty.
Do wysokiej szklanki powoli przelewamy kawę.

Na wierzchu układamy bitą śmietanę i dekorujemy posypką lub startą czekoladą.

Podajemy zaraz po przygotowaniu.

kawaczekoladowa1

Autor

Milu

Studiuję, gotuję, robię to co lubię i cieszę się życiem. Blog to sposób, by dzielić się z innymi moją pasją...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *