Hit tygodnia: mozzarella z pomidorem i bazylią na ciepło!

Prosta kanapka, kiedy jesteśmy naprawdę głodni!
Szybka w przygotowaniu, pożywna, a przede wszystkim pachnąca latem i wakacjami…

caprese3

Składniki:
(dla 1 osoby)

  • 1 ciabatta,
  • 1 kulka mozzarelli,
  • 1 pomidor,
  • listki bazylii,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz, suszona bazylia (do smaku)

Sposób przygotowania:

Pomidora i mozzarellę kroimy w plasterki, a ciabattę na dwie równe połówki. Bułkę skrapiamy delikatnie oliwą.
Na bułce układamy na przemian plasterki sera i pomidora, doprawiamy solą, pieprzem i suszoną bazylią.
Kanapki wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy 5-7 minut, aż ser zacznie się topic. Po upieczeniu układamy na górze świeże listki bazylii.
Podajemy na gorąco.

Autor

Milu

Studiuję, gotuję, robię to co lubię i cieszę się życiem. Blog to sposób, by dzielić się z innymi moją pasją...

Jeden komentarz do “Hit tygodnia: mozzarella z pomidorem i bazylią na ciepło!”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *