Jaglany budyń truskawkowy

Dziś kolejny truskawkowy przepis – propozycja na śniadanie lub podwieczorek, czyli budyń z kaszy jaglanej na mleku z truskawkami. Pożywny, lekki, słodki i bardzo wakacyjny.
Mój ulubiony to ten jeszcze gorący, zajadany zaraz po przygotowaniu, choć w wersji na zimno smakuje równie dobrze.
Znika z miseczki w 5 minut!

budynjaglany2

Składniki:
(dla 1 osoby)

  • 1/3 szklanki suchej kaszy jaglanej,
  • 1 szklanka mleka,
  • 3/4 szklanki truskawek,
  • 2 łyżki miodu,
  • do podania: truskawki, cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Do rondelka wsypujemy kaszę jaglaną, płuczemy pod ciepłą, bieżącą wodą, kilkakrotnie ją zmieniając. Odcedzamy, wlewamy mleko i gotujemy pod przykryciem przez 12-15 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszamy.

Ugotowaną kaszę blendujemy z truskawkami, mlekiem i miodem.

Budyń podajemy z kawałkami truskawek i cukrem waniliowym.

budynjaglany1

Truskawkowe pole & naturalnie zdrowe
Zdrowe produkty można znaleźć w sklepie internetowym: naturalniezdrowe.com.pl

Autor

Milu

Studiuję, gotuję, robię to co lubię i cieszę się życiem. Blog to sposób, by dzielić się z innymi moją pasją...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *