Leczo z cukinią

leczo2

Składniki:
(dla 4 osób)

  • 1 cukinia pokrojona w kostkę,
  • 2 papryki – żółta i czerwona pokrojone w grubszą  kostkę,
  • 1 mała cebula pokrojona w kostkę,
  • 200 g cienkiej kiełbasy,
  • 1 puszka pomidorów krojonych,
  • przyprawy wg smaku: sól, pieprz czarny, papryka słodka mielona

Sposób przygotowania:

Pomidory przekładamy do garnka i gotujemy przez 2-3 minuty. W tym czasie podsmażamy kiełbasę pokrojoną w plasterki z cebulą, przekładamy do pomidorów. Następnie podsmażamy warzywa i również przekładamy do garnka.

Całość gotujemy ok. 10 min. – warzywa muszą być miękkie, ale nie całkowicie rozgotowane. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką do smaku.

Leczo podajemy z pieczywem i listkami bazylii.

leczo3

leczo1

Autor

Milu

Studiuję, gotuję, robię to co lubię i cieszę się życiem. Blog to sposób, by dzielić się z innymi moją pasją...

2 komentarze do “Leczo z cukinią”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *