Składniki:
(dla 4 osób)
- 1 cukinia pokrojona w kostkę,
- 2 papryki – żółta i czerwona pokrojone w grubszą kostkę,
- 1 mała cebula pokrojona w kostkę,
- 200 g cienkiej kiełbasy,
- 1 puszka pomidorów krojonych,
- przyprawy wg smaku: sól, pieprz czarny, papryka słodka mielona
Sposób przygotowania:
Pomidory przekładamy do garnka i gotujemy przez 2-3 minuty. W tym czasie podsmażamy kiełbasę pokrojoną w plasterki z cebulą, przekładamy do pomidorów. Następnie podsmażamy warzywa i również przekładamy do garnka.
Całość gotujemy ok. 10 min. – warzywa muszą być miękkie, ale nie całkowicie rozgotowane. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką do smaku.
Leczo podajemy z pieczywem i listkami bazylii.
Bardzo udany przepis 😀 Kolorowo, smacznie i zdrowo 🙂 Będę zaglądać tu na pewno częściej. Pozdrawiam
Serdecznie zapraszam!
Pozdrawiam 🙂