Owsianka na soku pomarańczowym z owocami

Latem nie mogę przejść obojętnie obok straganów wypełnionych słodkimi malinami, morelami, lśniącymi w słońcu czereśniami. Zatem przynoszę codziennie do domu sporą porcję świeżych sezonowych owoców i wykorzystuje je do każdego możliwego posiłku lub jem po prostu „na surowo”.
Dziś zatem owoce w wersji śniadaniowej, w owsiance gotowanej na soku pomarańczowym. Rewelacyjny smak!
Prawdziwy smak lata!

owsiankanasoku1Składniki:
(dla 1 osoby)

  • 25 g płatków górskich,
  • 250 ml soku pomarańczowego,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • świeże owoce: maliny, czereśnie, morele, itp.

owsiankanasoku3Sposób przygotowania:

Płatki wsypujemy do garnuszka, zalewamy sokiem i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 6-7 minut, od czasu do czasu mieszamy. Na koniec dodajemy miód, mieszamy.

Owsiankę przekładamy na talerz, dekorujemy owocami, podajemy na ciepło.

owsiankanasoku2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *