Zwykła kawa z mlekiem z niezwykłym dodatkiem.
Dzięki magicznemu składnikowi nabiera zupełnie nowego wymiaru.
Syrop pierniczkowy pozwoli nam znów poczuć magię Świąt, a bita śmietana w prawi w dobry nastrój na resztę dnia!
Składniki:
(dla 1 osoby)
- 1 filiżanka espresso,
- ok. 150 ml mleka 3.2%, najlepiej lekko podgrzanego (w zależności od wielkości szklanki, w której będziemy przygotowywać kawę),
- 3-4 łyżki syropu pierniczkowego,
- szczypta przyprawy korzennej do dekoracji,
- bita śmietana
Sposób przygotowania:
Do wysokiej szklanki wlewamy syrop pierniczkowy i espresso, a całość zalewamy mlekiem i posypujemy odrobiną przyprawy korzennej.
Możemy również na wierzchu ułożyć porcję bitej śmietany.
Bardzo fajne połączenie i mega apetyczne zdjęcia!!
Dziękuję i polecam do wypróbowania 🙂