Śniadanie na pożegnanie lata

Koniec lata zbliża się coraz większymi krokami. Chłodne poranki zmuszają do wyciągania z szafy jesiennych płaszczy i butów.

Na szczęście to co z latem związane można jeszcze dostać na warzywnym straganie. Późne odmiany malin, np. Polana są dostępne, a ich smak jest równie dobry, jak tych które możemy zajadać już w lipcu czy sierpniu.

Zapraszam na śniadanie z letnim akcentem.

sniadanie1Składniki (dla 2 osób):

  • mały jogurt naturalny lub grecki,
  • garść orzechów laskowych,
  • garść pestek słonecznika,
  • 300 g malin,
  • 6 łyżek ulubionych płatków śniadaniowych,
  • 1 łyżka miodu (opcjonalnie)

sniadanie6

Sposób przygotowania:

Połowę malin miksujemy z jogurtem i miodem. Przekładamy na talerz, dodajemy płatki, układamy maliny, posypujemy posiekanymi orzechami i pestkami słonecznika.
I gotowe!

sniadanie2sniadanie3

 

Autor

Milu

Studiuję, gotuję, robię to co lubię i cieszę się życiem. Blog to sposób, by dzielić się z innymi moją pasją...

3 komentarze do “Śniadanie na pożegnanie lata”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *