Tosty z pomidorami

Genialny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba, który nam pozostał oraz pomysł na śniadanie na ciepło.

Wystarczy jajko, odrobina przypraw i możemy cieszyć się smakiem domowych tostów.

tosty2

Składniki:
(dla 2 osób)

  • 2 jajka,
  • 2 łyżki mleka,
  • 5-6 kromek chleba, najlepiej czerstwego,
  • przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka czerwona papryka,
  • 1 pomidor pokrojony w kostkę,
  • listki bazylii lub oregano,
  • olej lub oliwa do smażenia

tosty1

Sposób przygotowania:

Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy mleko i przyprawy i mieszamy rózgą lub widelcem całość, by składniki dokładnie się połączyły.
Chleb moczymy w jajku z obu stron. Smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron.
Na chlebie układamy pokrojonego pomidora, posypujemy ziołami i odrobiną pieprzu.
Podajemy na ciepło.

tosty3

Autor

Milu

Studiuję, gotuję, robię to co lubię i cieszę się życiem. Blog to sposób, by dzielić się z innymi moją pasją...

Jeden komentarz do “Tosty z pomidorami”

Skomentuj mopswkuchni Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *