Owsianka na soku pomarańczowym z owocami

Latem nie mogę przejść obojętnie obok straganów wypełnionych słodkimi malinami, morelami, lśniącymi w słońcu czereśniami. Zatem przynoszę codziennie do domu sporą porcję świeżych sezonowych owoców i wykorzystuje je do każdego możliwego posiłku lub jem po prostu „na surowo”.
Dziś zatem owoce w wersji śniadaniowej, w owsiance gotowanej na soku pomarańczowym. Rewelacyjny smak!
Prawdziwy smak lata!

owsiankanasoku1Składniki:
(dla 1 osoby)

  • 25 g płatków górskich,
  • 250 ml soku pomarańczowego,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • świeże owoce: maliny, czereśnie, morele, itp.

owsiankanasoku3Sposób przygotowania:

Płatki wsypujemy do garnuszka, zalewamy sokiem i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 6-7 minut, od czasu do czasu mieszamy. Na koniec dodajemy miód, mieszamy.

Owsiankę przekładamy na talerz, dekorujemy owocami, podajemy na ciepło.

owsiankanasoku2

Autor

Milu

Studiuję, gotuję, robię to co lubię i cieszę się życiem. Blog to sposób, by dzielić się z innymi moją pasją...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *