Koniec lata zbliża się coraz większymi krokami. Chłodne poranki zmuszają do wyciągania z szafy jesiennych płaszczy i butów.
Na szczęście to co z latem związane można jeszcze dostać na warzywnym straganie. Późne odmiany malin, np. Polana są dostępne, a ich smak jest równie dobry, jak tych które możemy zajadać już w lipcu czy sierpniu.
Zapraszam na śniadanie z letnim akcentem.
Składniki (dla 2 osób):
- mały jogurt naturalny lub grecki,
- garść orzechów laskowych,
- garść pestek słonecznika,
- 300 g malin,
- 6 łyżek ulubionych płatków śniadaniowych,
- 1 łyżka miodu (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
Połowę malin miksujemy z jogurtem i miodem. Przekładamy na talerz, dodajemy płatki, układamy maliny, posypujemy posiekanymi orzechami i pestkami słonecznika.
I gotowe!
Świetna sprawa takie śniadanko, oj zjadłabym 😀
Pozdrawiam!!
Takie śniadania to ja rozumiem 🙂
Smacznie i zdrowo
Pozdrawiam 🙂