Domowe mango lassi

Lassi  to indyjski napój przyrządzany z jogurtu, wody i przypraw , który doskonale orzeźwia w upalne dni. Tradycyjne lassi jest słone i przyprawione chilli. Jednak najbardziej popularną jego odmianą jest mango lassi, które bardzo często przygotowujemy w domu.

mangolassi2

Składniki:
(dla 2 osób)

  • 1 duże mango,
  • 1 szklanka jogurtu greckiego,
  • 1/4 szklanki zimnej wody,
  • szczypta kardamonu,
  • 1 łyżka miodu (opcjonalnie)

mangolassi3

Sposób przygotowania:

Mango obieramy ze skórki i dzielimy na mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki mango lassi umieszczamy w kielichu blendera i dokładnie miksujemy na bardzo gładki mus.

Mango lassi podajemy schłodzone.

mangolassi1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *