Domowe mango lassi

Lassi  to indyjski napój przyrządzany z jogurtu, wody i przypraw , który doskonale orzeźwia w upalne dni. Tradycyjne lassi jest słone i przyprawione chilli. Jednak najbardziej popularną jego odmianą jest mango lassi, które bardzo często przygotowujemy w domu.

mangolassi2

Składniki:
(dla 2 osób)

  • 1 duże mango,
  • 1 szklanka jogurtu greckiego,
  • 1/4 szklanki zimnej wody,
  • szczypta kardamonu,
  • 1 łyżka miodu (opcjonalnie)

mangolassi3

Sposób przygotowania:

Mango obieramy ze skórki i dzielimy na mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki mango lassi umieszczamy w kielichu blendera i dokładnie miksujemy na bardzo gładki mus.

Mango lassi podajemy schłodzone.

mangolassi1

Autor

Milu

Studiuję, gotuję, robię to co lubię i cieszę się życiem. Blog to sposób, by dzielić się z innymi moją pasją...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *