Tosty z pomidorami

Genialny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba, który nam pozostał oraz pomysł na śniadanie na ciepło.

Wystarczy jajko, odrobina przypraw i możemy cieszyć się smakiem domowych tostów.

tosty2

Składniki:
(dla 2 osób)

  • 2 jajka,
  • 2 łyżki mleka,
  • 5-6 kromek chleba, najlepiej czerstwego,
  • przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka czerwona papryka,
  • 1 pomidor pokrojony w kostkę,
  • listki bazylii lub oregano,
  • olej lub oliwa do smażenia

tosty1

Sposób przygotowania:

Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy mleko i przyprawy i mieszamy rózgą lub widelcem całość, by składniki dokładnie się połączyły.
Chleb moczymy w jajku z obu stron. Smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron.
Na chlebie układamy pokrojonego pomidora, posypujemy ziołami i odrobiną pieprzu.
Podajemy na ciepło.

tosty3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jedna myśl nt. „Tosty z pomidorami”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *